Woning kopen

Zoekt u een nieuwe woning of appartement in Nederweert of directe omgeving? Frissen Makelaardij & Taxaties staat u graag bij. Hij kent de regio als zijn broekzak en kan u begeleiden van A tot Z of in bepaalde fasen bij het kopen van een nieuw huis.

Persoonlijke kennismaking

U bent zover dat u naar andere woningen aan het kijken bent op internet en/of in uw omgeving. Ik kan u begeleiden in het gehele aankoopproces. Of in bepaalde fasen, ook dat kan! Mogelijk heeft u al een woning bezichtigd. Maar u heeft geen idee waar u allemaal op moet letten en of het wel een reële vraagprijs is. Als aankoopmakelaar gaat Frissen Makelaardij & Taxaties graag met u in gesprek over uw woonwensen en mogelijkheden. Tevens kan ik voor u de vraagprijs voor de woning toetsen.

Bezichtigingen

Als woningzoekende kunt u zelf een interessante woning gaan bezichtigen. Wilt u daar ondersteuning bij ga ik graag met u mee. Met uw woonwensen en mijn aankoopadvies kunt u vervolgens het eerstvolgende besluit nemen; gaat u een bod uitbrengen of niet?

Onderhandelingen

Als het op onderhandelen aankomt, is het vaak fijn dat er een neutrale partij als een makelaar tussen zit. De emotionele betrokkenheid van u als koper is vaak groot en heeft natuurlijk invloed op de onderhandelingen. Een professioneel makelaar voelt goed aan welke mogelijkheden er zijn ten aanzien van de vraagprijs en aanvullende voorwaarden om tot een aankoop te komen.

Overeenkomst

Eenmaal tot een mondelinge afspraak gekomen is het belangrijk dat alles juridisch goed vastgelegd wordt. De verkopende partij legt in een (voorlopige) koopovereenkomst afspraken vast ten aanzien van de verkoopprijs, datum van aanvaarding, waarborgsom, financiering, ontbindende voorwaarden, bouwtechnische keuring, etc. Dit om onduidelijkheden en problemen (achteraf) te voorkomen. U als koper dient de (voorlopige) koopovereenkomst te controleren en uiteindelijk goed te keuren. Ik kan u daarbij helpen.

Overdracht / oplevering

Tot slot vindt de overdracht plaats. De verkoopmakelaar verzamelt alle benodigde stukken die de notaris nodig heeft voor de overdracht van de woning. Voorafgaand aan de afspraak bij de notaris vindt er een eindinspectie van de woning plaats waarbij u als kopende partij, ik als uw aankoopmakelaar en uiteraard de verkopende partij aanwezig zijn. Tijdens deze eindinspectie wordt aan de hand van een inspectierapport gekeken of de oplevering conform afspraken gebeurt. Daarna gaat u naar de notaris voor de daadwerkelijke overdracht. Dit is dan tevens het moment dat u de sleutel van uw nieuwe woning overhandigd krijgt.

Meer info over een woning of kantoorpand kopen,
neem dan contact met ons op